sâmbătă, 2 aprilie 2016

În mijlocul preoților din Protopopiatul Nisporeni

  În această perioadă de primăvară duhovnicească, când întreaga umanitate se îndreaptă spre marele praznic al Învierii Domnului, clericii din protopopiatul Nisporeni, în frunte cu protopopul, Protoiereul Vitalie COZARI, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-au adunat la parohia cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Nisporeni pentru a desfăşura adunarea ordinară a protopopiatului.

    Tot în cadrul acestei adunări preotul Leonid ȚUGULEA, a prezentat preoților  referatul care a avut următoarea tematică: SFÂNTA SCRIPTURĂ ÎN RÂNDUIALA SFINTEI LITURGHII.
     La această întâlnire dintre clericii protopopiatului Nisporeni a participat și Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Președintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală pentru Tineret, care a discutat ultimele nuanțe despre desfășurarea proiectului concursului brain-ring și temele de concurs.
     Preoții s-au măturisit la duhovnicul protopiatului, iar la finele întâlnirii au oficiat un parastas pentru vrednicul de pomenire Protoiereul Feodor Matasă.
     După discuția cu preoții, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni dimpreună cu Protopopul Circumscripției Nisporeni, au vizitat mănăstirea Nașterea Maicii Domnului Vărzărești, după care alte întrevederi ce produce dezvoltarea activităților din cadrul protopopiatului dat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu