miercuri, 8 martie 2017

8 martie, ziua femeii dedicată în totalitate bucătăriei

Toți ne bucurăm de venirea primăverii, anotimpul prin care Dumnezeu revarsă din dragostea Sa peste natură și prin legea instituită de El, pământul are potențialul de a da naștere frumosului și plăcutului. Cu venirea acestui anotimp bărbații își bucură soțiile cu florile primăverii felicitându-le și urându-le să fie și ele în continuare elementul de viață în familiile lor.


Astăzi ducându-mă la serviciu, cu toate că e zi de odihnă și instituțiile nu lucrează, iar într-o zi de miercuri prin Ungheni nu prea vezi străzile aglomerate, m-a surprins să văd cum mișună lumea ca într-o zi de piață. Comercianții au profit, iar populația se plânge că suntem săraci, dar toți ieșeau cu gențile pline din market.

Mulți au postit și s-au împărtășit în prima săptămână a postului, ca astăzi să frângă din vițelul cel gras al plăcerilor. E greu de răspuns la întrebarea rostului postirii doar a unei singure săptămâni, dar cu siguranță cei ce-L primesc pe Hristos doar din obicei folos mare nu au și asta ar trebui să conștientizeze fiecare. Iar o zi liberă, dată de stat pentru încurajarea femeii obosite, se transformă într-o zi dedicată în totalitate cumpărăturilor, bucătăriei și după plecarea oaspeților spălarea veselei.

Pe lângă momentul că se rupe postul prin astfel de zile în care dezmățul ia amploare, totuși oamenii doresc să fie prostiți și încurajați de mass-media pentru a promova astfel de sărbători a plăcerilor care în esență nu dă stimă femeii, dar și mai mult o umilește!

Să urmărim cu atenție știrile care vor fi postate și să vedem câte obiceiuri de zeci de ani sunt promovate la această pseudo sărbătoare.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu