marți, 29 august 2017

Desfășurarea Adunării Protopopiatului Hâncești

În data de 29 august 2017,  în incinta bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Hâncești a avut loc Adunarea ordinară a clerului din Protopopiatul Hâncești, care a fost prezidată de către Protopopul Circumscripției Hâncești, protoiereul Serghei Slănină.

Adunarea a demarat cu tradiționala felicitare pentru preoții care în luna august și-au sărbătorit ziua de naștere și ziua hirotonisirii în treapta de preot. La adunare a fost prezent și Secretar Eparhial, protoiereul Vadim Corostinschi, care a prezentat câteva programe de activitate pentru preoți.

Prima activitate: Programul cultural de ziua Sfintelor Fecioare Mucenițe Vera, Nadejda, Liubovi și mama lor Sofia „Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești.” Această activitate se va petrece în fiecare parohie la data de 30 septembrie 2017.

A doua activitate: Întâlnirea TinerilorOrtodocși din Moldova (ITOM), despre care preoții au fost informați programa și participarea lor la cea mai de amploare activitate care se preconizează să fie desfășurată în data de 16 septembrie la Mănăstirea Hârbovăț.

Tot aici au fost discuții și despre alte activități care sau petrecut cu tinerii în cadrul Eparhiei de Ungheni și Nisporeni și au fost discutate și alte probleme din cadrul Eparhiei și a Protopopiatului la care s-au găsit soluții și recomandări.

Următoarea Adunare ordinară a Protopopiatului Hâncești v-a avea loc la data de 28 septembrie a.c.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu