sâmbătă, 28 octombrie 2017

Mesaj de felicitare adresat Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni cu prilejul jubileului de 50 de ani

Preasfinției Sale,Preasfințitului PETRU,Episcop de Ungheni Nisporeni

În aceste zile care au o încărcătură și o însemnătate duhovniceasca deosebită, bucuria prilejuită de împlinirea a 50 de ani de viață pământească; 25 de ani întru slujirea la Sfântul Prestol și 25 de ani de la redeschiderea mănăstirii ,,Sf. Cuv. Parascheva” Hîncu, Vă suntem alături Preasfințite Stăpâne și Vă urăm la mulți ani binecuvântați.

Fiind părintele nostru duhovnicesc am învățat foarte multe din munca pe care o depuneți la realizarea marilor proiecte ce cuprind copii din familiile social vulnerabile prin actele de caritate, ca tată la Casa de copii Preafericitul Iosif din Chișinău, Sfințit Arhimandrit a Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” Hârbovăț, pe care ați ridicat-o din ruine, în or. Ungheni se înalță o măreață fortăreață duhovnicească în cinstea „Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni din Hârbovăț” și nu uitați de viitorul bisericii, dar și a statului, tinerii, fiind numit de ei: „Episcopul Tinerilor”.


Ca Chiriarh a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dezvoltați toate aceste lucruri deja în fiecare parohie prin înălțarea noilor biserici, dar și povățuirea oamenilor prin slujbele arhierești, prin aceasta arătând lucrarea arhierească pe care o faceți și sunteți de invidiat.

Venim cu sincere cuvinte de susținere la adresa Preasfinției Voastre, când Cuvântul Evanghelic nu e de ajuns doar de a fi propovăduit, dar este necesar de a consolida Biserica spre o trezire națională, ceea ce și faceți și este vizibil mai ales prin ultimele activități de amploare pentru tineri din 16 septembrie când a fost întruniți peste 1000 de tineri la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova și multe altele ce consolidează creștinii din cadrul episcopiei și ne face vii întru Hristos.

Ne rugăm Domnului ca și pe viitor să duceți Crucea lui Hristos prin cele trei calități deosebite pe care le aveți: Prin toiagul păstoririi arhierești, să păstoriți turma lui Hristos încredințată cu aceeași dragoste și grijă, Crucea lui Hristos care o purtați la piept, care arată lucrarea jertfitoare arhierească, fiindcă ați urmat lui Hristos în totalitate ducând o cruce destul de încărcată cu poverile și greutățile păstoriților, dar și dragostea părintească pe care o purtați în inimă pentru fiii duhovnicești, atât a clerului Episcopiei de Ungheni și Nisporeni cât și a tuturor celor care găsesc mângâiere sufletească prin cuvintele și faptele Preasfinției Voastre.

Cu ocazia zilei Preasfinției Voastre de naștere, permiteți-mi să Vă felicităm  și să Vă dorim ca să ajungeți la culmile Ortodoxiei, împărtășindu-Vă din Darurile Duhului Sfânt care se revarsă peste drepții lui Dumnezeu. Acest Har să Vă călăuzească pe tot parcursul vieții, împlinind și desăvârșindu-Vă spre a putea și în continuare să chivernisiți și să umpleți cu lumină sufletele încredințate de Domnul. Dumnezeu să Vă întărească și vă mulțumim că sunteți mereu alături de noi ca un bun păstor de care avem nevoie.

SĂ NE TRĂIȚI ÎNTRU MULȚI ANI STĂPÂNE!

Cu deplină supunere și fiască dragoste,
Prot. Vadim Corostinschi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu