miercuri, 2 martie 2016

Tinerii din Școala Profesională din or. Ungheni, și-au întărit voința


     Miercuri, 02 martie, 2016, în cadrul proiectului care se desfășoară în Republica Moldova în perioada 1 - 26 martie cu genericul: Luna pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, organizat sâmbătă, 26 martie și în or. Ungheni, a avut loc conferință pentru tinerii de la Școala Profesională din or. Ungheni cu tema: Ce alegem aceea sântem. De la frumos la urâțenie este doar un pas, voința! confirențiar fiind prot. Vadim COROSTINSCHIPreședintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova.

     Conferențiarul a menționat că legile morale sânt cele care ne îndrumă în viața noastră și tot ce intră în contact cu noi ne dezvoltă și călește, acest lucru îl vedem prin cei 7 ani de acasă pe care îi avem ca bază, iar prin frecventarea școlii noi ne dezvoltăm abilități și creștem ca personalitate. Voința e lucrul cel mai de preț pe care-l avem, dar și cea mai mare responsabilitate pe care o avem, fiindcă doar noi sântem responsabili de succesul, sau insuccesul vieții noastre. Noi dezvoltăm mai departe ceea ce am ales și nu trebuie să dăm greș în alegerea pe care o facem.
     Ceea ce vine în contact direct cu tinerii vine ca fast food, care îi manipulează și îi face să schilodească intelectual.
     Un alt punct de reper au fost cuvintele lui Dostoievski: Frumosul va salva lumea! Tinerii au înțeles că este bine de a fi frumoși la suflet și să ei, adică cei frumoși vor salva lumea. 
     Viața noastră este o provocare la care noi trebuie să răspundem și o facem liber având voință liberă, dar și responsabilitate. Responsabilitate față de alegerea pe care o facem azi și spre ce poate ea evolua. Doar noi sântem dator față de noi înșine.
     
     Invităm tinerii și toți doritorii de a participa la Marșul pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, organizat sâmbătă, 26 martie și în or. Ungheni. 
Accesați pe denumire este ca link unde o să găsiți și altă informație despre eveniment și că puteți înscri ca participant.
   









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu